Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/ny-energi.dk/world-medicine.dk/wp-includes/post-template.php on line 284
Galactose 500g
  • 11 galactose

Galactose 500g

300.00 DKK

Insulinuafhængigt sukker
500 gram Galaktose af højeste kvalitet

Der findes 8 sunde sukkerstoffer, som er essentielle (livsvigtige). En af disse er Galaktose. Galaktose (α-D +) er et monosakkarid (sukkerstof). I naturen forekommer Galaktose i modermælk, bær og pektin.

Galaktose er insulinuafhængigt. Når du indtager Galaktose, produceres ingen insulin, dvs. at Galaktose ikke påvirker blodsukkeret, dermed beskyttes bugspytkirtlen og blodsukkeret holdes i ro. Galaktose går direkte ind i cellerne og giver dem næring, således at man får energi ind i muskler, hjerne og organer. Galaktose danner, sammen med fedtsyrer og proteiner, mange forskellige stoffer, som gør cellerne i stand til at kommunikere med hinanden og regulere hinandens virkning.

Derfor har Galaktose (og de andre essentielle sukkerstoffer) betydning for fornyelse og reparation af celler, for immunforsvaret, der beskytter mod angreb fra virus og bakterier.

Varekategori:
000

Galaktose afgifter
Galaktose er afgiftende. Det nedbryder giftig ammoniak (ammoniumioner), som dannes ved stress.
Under nedbrydning af ammoniak fremmer Galaktose tillige aminosyre-syntesen, således at livsvigtige aminosyrer skabes og gemmes.

Galktose og cancer

Stress
Der forbruges overdrevne mængder glukose (sukkerstoffer af alle arter), når kroppen udsættes for stress. Dette øger produktionen af insulin, idet insulin skal hjælpe sukkerstoffer igennem blodet og videre ind i cellerne, så vi får energi. Derfor øges insulinforbruget ved stress, hvilket får blodsukkeret til at falde (hypoglykæmi) og skaber trang til sødt. Insulin fremmer alle former for inflammation, skaber forkalkninger og fører med tiden til insulinresistens, dvs. at sukkerstofferne ikke kan komme ind i cellerne mere, fordi insulinet, der skulle hjælpe det ind, skaber inflammation, der skader cellemembranen, så den ikke kan åbne for næring. Cellerne forbrænder nu sine egne næringsstoffer, for at få energi. Sukker-protein-forbindelser i cellemembranerne ødelægges. Dette skaber ikke alene celleskader på cellens egne membraner, men skaber giftstoffer som ammoniak, hvilket fører til yderligere forfald. Cellemembranen bliver porøs i processen. Cellen, og dens stabilitet, beskadiges.

Det betyder at næring lagres udenfor cellerne, især som bugfedt.

Her finder Galaktose en anden vej og kan altid komme direkte ind i cellerne og tilføre energi. Når næring kommer ind i cellerne, forbrændes det. Bugfedt er vanskeligt at komme af med, fordi det ikke forbrændes inde i muskelcellerne. Det mest effektive mod bugfedt er, at motionere inden morgenmad og indtage Galaktose mellem måltiderne og undgå almindeligt sukker og at spise sent.

Følgerne af ovenstående stress-metabolisme kan, afhængig af belastningen, føre til sygdomme som demens, Alzheimers, Diabetes, Parkinsons syge, depression og smerter. Galaktose er et naturligt byggemateriale til al fysiologisk liv, såvel som effektiv støtte mod sygdoms-tilstande. Det har en værdifuld forebyggende virkning under konstant stress og kan dermed beskytte imod, at ovennævnte sygdomme bryder ud.

Mennesker ved godt helbred producerer dagligt 2 til 10 g (α-D+) Galaktose.

Ved sygdomme som f.eks. Sklerose, Chrons sygdom, Colitis ulcerosa, Diabetes 1, leddegigt og Lupus, ses en nedsat evne til selv at producere Galaktose.

Galactose fremmer stofskiftet
Galaktosens største bedrift er at fremme rekreation og reparation af cellens stofskifte.

Galaktose stabiliserer cellemembraner og deres kontakt med andre celler. Dette øger koncentration, social kompetence, langtids- og korttidshukommelse, bedrer sårheling, beskytter imod skader på øjnene og forbedrer optagelse af kalk til knoglerne.

Dosering:
Der er ingen kendte skadelige virkninger af Galactose hos gravidide eller hos ammende.

Galaktose kan med fordel tages under graviditet og i ammeperioden.

Der er ingen kendte interaktioner med andre lægemidler eller medicin.

For høje doser Galaktose kan have afførende effekt.

I sjældne tilfælde kan forekomme luft i maven og lette mavesmerter ved indtagelse af høj dosis. Dette fortager sig igen.

1 ud af 55.000 børn har en nedarvet Galaktoseintolerance, som opdages kort efter fødslen.

Hvis ikke andet er beskrevet: 5 g Galaktose to gange dagligt – bedst mellem måltiderne.